Skip to main content

Sisjödal

Den 1 januari 2021 öppnade vi vårt första äldreboende i det nybyggda området Sisjödal som ligger i Askim, Göteborg

Demensvård och somatisk omvårdnad
TV ingår i
lägenheten
Balkong eller uteplats på varje våning
WiFi i alla
lägenheter och lokaler
Nylagad mat från vårt egna restaurangkök
Takterrass &
vinterträdgård
Stort gym med fysioterapeut på plats
Frisör och restaurang i
byggnaden

Mira Alisic

Verksamhetschef


Mail
: mira.alisic@avasta.se
Telefon: 0720-771448

Boendet

Sisjödals äldreboende utgår från en idé om ökad gemenskap för äldre där arkitektur och landskap skapar trygghet, livskvalitet, aktivitet och möten mellan generationer. Byggnaden består av totalt 90 lägenheter fördelat på fem våningar. På varje våningsplan inryms lägenheter, stora sociala ytor och uteplatser. Därutöver kommer det finnas flera naturliga mötesplatser i byggnaden såsom en stor bemannad lobby med loungeavdelning, gym, bibliotek och ett café som är öppet för allmänheten.
Längst upp i byggnaden anläggs en stor vinterträdgård som vetter ut mot takterrassen med dess växthus och odlingslådor.

Lägenheterna kommer vara ljusa och välplanerade med extra högt i tak. Mycket energi har lagts på att utforma lägenheterna för att möjliggöra en självständig och komfortabel vardag.
Det kommer tas stor hänsyn till välfärdsteknologi vid byggnationen av boendet då vi är övertygade om att det kan öka självständigheten och tryggheten för de boende men även förbättra arbetsmiljön. Exempelvis kommer högteknologiska toaletter installeras i samtliga lägenheter och hela boendet kommer vara nyckelfritt.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa, moderna och välplanerade med extra högt i tak. Mycket energi har lagts på att utforma lägenheterna för att möjliggöra ett självständigt och komfortabelt liv. I lägenheterna finns det en kokvrå med kylskåp och induktionshäll som möjliggör lättare matlagning. Badrummen är helkaklade och utrustade med japanska toaletter. I alla lägenheter finns en garderobsvägg, stora fönster och en smart-TV monterad på väggen.

Det har tagits stor hänsyn till välfärdsteknologi vid byggnationen av boendet då vi är övertygade om att det kan öka självständigheten och tryggheten för de boende på Sisjödal.

Hör gärna av dig till oss om du vill komma på visning.

Mat & Måltider

Vi på AvAsta tycker att måltiden är en av dagens höjdpunkter och att god och vällagad mat är en rättighet för alla äldre. På Sisjödal tillagas därför all mat i vårt fina restaurangkök av duktiga kockar. Vi kan på detta sätt alltid garantera att maten är nylagad, varierad och säsongbetonad med höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Möjligheter att hjälpa till med matlagning och bakning kommer finnas för de som vill och vi kommer även att anordna regelbundna matlagningskurser med teman anpassade efter de boendes förutsättningar och intressen.

I bottenplan på boendet finns även en restaurang som kommer vara öppen för allmänheten. Vi hoppas att detta koncept kommer skapa möten mellan generationsgränser och en mer levande miljö.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att aldrig sluta längta, därför är möjligheten att nära och utveckla sina intressen centralt på Sisjödals äldreboende. Vi arrangerar regelbundet aktiviteter som stimulerar både kropp och knopp. Vi vill dock att just du får dina intressen- och aktivitetsönskemål uppfyllda, därför inkluderar vi en skräddarsydd hobby och aktivitetsprofil i din genomförandeplan. Vi kan då arrangera aktiviteter som passar dig och se till att du får utöva dessa tillsammans med likasinnade personer.

Sisjödal har flera samlingslokaler och på varje våning finns ett stort utrymme som möjliggör alla sorters aktiviteter. Vi är lite extra stolta över vår vinterträdgård som vetter ut mot en stor takterrass med odlingslådor. Här kan vi arrangera allt från konserter och pubkvällar till odlingskurser och bullbakning. Och vill du ha ett födelsedagsfirande med nära och kära så är det en perfekt lokal.

I bottenplan har vi ett stort gym där vår fysioterapeut håller i olika gympass och hjälper dig även om du vill träna individuellt. Boendets närhet till Sisjön med dess vackra natur uppmuntrar till och möjliggör mycket utevistelse.

Tilläggstjänster

På Sisjödal kan vi erbjuda ett antal olika tilläggstjänster som syftar till att underlätta för de boende och dess anhöriga. Vår ambition är att försöka kunna tillmötesgå alla individuella preferenser när det gäller tilläggstjänster.

Bo hos oss

Hur du går till väga för att få plats på något av våra boenden

1. Kontakta din kommun

Du behöver ett biståndsbeslut för att få en plats på något av AvAstas boenden. Detta får du genom att prata med en biståndshandläggare från kommunen.

2. Träffa din handläggare

Boka en tid med din biståndshandläggare för att diskutera dina önskemål och behov. Handläggaren kan hjälpa dig att fylla i en ansökan.

3. Välj AvAsta

När ansökan har beviljats kan du kontakta oss för att se vilket av våra boenden som hade passat för dig.