Äldreomsorg

AvAsta erbjuder platser på äldreboende för personer som behöver vård och omsorg dygnet runt.

För oss är det viktigt att åldrande inte ska begränsa möjligheten till ett attraktivt boende och ett glädjefyllt liv. På våra boenden ska man känna sig trygg och kunna njuta av livet till fullo.

Innovationer som höjer livskvalitet

Med hjälp av välfärdsteknik och nytänkande lösningar tror AvAsta att vi kan skapa mer äldrevänliga och trygga miljöer som ger utrymme för självständighet och skapar sociala möten. AvAsta strävar efter att ständigt förbättra kvaliteten i både omsorgen och arbetsmiljön. Framsteg inom välfärdsteknik möjliggör lösningar som kan skräddarsys och bidrar till ökad självständighet och trygghet. Teknik kan även förbättra arbetsmiljön och frigöra värdefull tid för personalen så att de kan addera mer värde för de boende. En högre grad av digitalisering ser vi som ett av de viktigaste inslagen i driften av det framtida äldreboendet. AvAsta tror att det finns stora samhällsvinster att hämta i välfärdsteknik och därav ser vi det som en viktig uppgift att vara en drivande kraft i utvecklingen.

Hemkänsla och sammanhang

AvAsta grundades på idén om att alla har rätt till ett bra hem och ett gott liv. Hemkänsla är därför något som genomsyrar våra boenden, när man flyttar in ska det kännas som att man kommer hem. Lokalernas utformning, färg-och ljussättning, materialval och textilier är exempel på viktiga komponenter för att skapa trivsel och hemkänsla. Vi tror även att vikten att vara en del av ett sammanhang är stor i samtliga skeden i livet. Därför skapar vi de bästa möjligheterna för att kunna tillgodose detta. Att kunna nära och utveckla sina intressen tillsammans med människor som delar dessa intressen är centralt. Att servera god mat lagad från grunden och erbjuda möjligheter till aktivitet eller andra upplevelser som får de som bor hos oss att längta, uppleva och känna är grundläggande i vårt arbetssätt.

Sisjödal

Den 1 januari 2021 öppnade vårt moderna äldreboende i det nya området Sisjödal som ligger i Askim, Göteborg.

Ljusa lägenheter med högt i tak
TV ingår i
lägenheten
Balkong eller uteplats på varje våning
Wi-fi i hela
huset
Nylagad mat från vårt egna restaurangkök
Takterrass &
vinterträdgård
Stort gym med fysioterapeut på plats
Frisör och restaurang i
byggnaden

Boendet

Sisjödals äldreboende utgår från en idé om ökad gemenskap för äldre där arkitektur och landskap skapar trygghet, livskvalitet, aktivitet och möten mellan generationer. Byggnaden består av totalt 90 lägenheter fördelat på fem våningar. På varje våningsplan inryms lägenheter, stora sociala ytor och uteplatser. Därutöver kommer det finnas flera naturliga mötesplatser i byggnaden såsom en stor lobby med loungeavdelning, gym, bibliotek och en restaurang som är öppet för allmänheten. Längst upp i byggnaden anläggs en vinterträdgård som vetter ut mot en stor takterrass med en fantastisk utsikt över Göteborg.

På Sisjödal välkomnar vi årsrika personer med somatiska sjukdomar, demenssjukdomar och psykiska sjukdomar.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa, moderna och välplanerade med extra högt i tak. Mycket energi har lagts på att utforma lägenheterna för att möjliggöra ett självständigt och komfortabelt liv. I lägenheterna finns det en kokvrå med kylskåp och induktionshäll som möjliggör lättare matlagning. Badrummen är helkaklade och utrustade med japanska toaletter. I alla lägenheter finns en garderobsvägg, stora fönster och en smart-TV monterad på väggen.

Det har tagits stor hänsyn till välfärdsteknologi vid byggnationen av boendet då vi är övertygade om att det kan öka självständigheten och tryggheten för de boende på Sisjödal.

Det finns möjlighet att flytta in i en fullt eller delvis möblerad lägenhet i samma utförande som vår fina visningslägenhet. Hör gärna av dig till oss om du vill komma på visning.

Mat & Måltider

För många av oss är måltiden en höjdpunkt under dagen, god och vällagad mat borde därför vara en rättighet för alla äldre. På Sisjödal tillagas därför all mat i vårt fina restaurangkök av duktiga kockar. Vi kan på detta sätt alltid garantera att maten är nylagad, varierad och säsongbetonad med höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Möjligheter att hjälpa till med matlagning och bakning kommer finnas för de som vill och vi kommer även att anordna regelbundna matlagningskurser med teman anpassade efter de boendes förutsättningar och intressen.

I bottenplan på boendet finns även en restaurang som kommer vara öppen för allmänheten men samtidigt tillhandahålla reserverade platser för de boende. Vi hoppas att detta koncept kommer skapa möten mellan generationsgränser och en mer levande miljö.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att aldrig sluta längta, därför är möjligheten att nära och utveckla sina intressen centralt på Sisjödals äldreboende. Vi arrangerar regelbundet aktiviteter som stimulerar både kropp och knopp. Vi vill dock att just du får dina intressen- och aktivitetsönskemål uppfyllda, därför inkluderar vi en skräddarsydd hobby och aktivitetsprofil i din genomförandeplan. Vi kan då arrangera aktiviteter som passar dig och se till att du får utöva dessa tillsammans med likasinnade personer.

Sisjödal har flera samlingslokaler och på varje våning finns ett stort utrymme som möjliggör alla sorters aktiviteter. Vi är lite extra stolta över vår vinterträdgård som vetter ut mot en stor takterrass med odlingslådor. Här kan vi arrangera allt från konserter och pubkvällar till odlingskurser och bullbakning. Och vill du ha ett födelsedagsfirande med nära och kära så är det en perfekt lokal.

I bottenplan har vi ett stort gym där vår fysioterapeut håller i olika gympass och hjälper dig även om du vill träna individuellt. Boendets närhet till Sisjön med dess vackra natur uppmuntrar till och möjliggör mycket utevistelse.

Tilläggstjänster

På Sisjödal kommer vi erbjuda ett antal olika tilläggstjänster som syftar till att underlätta för de boende och dess anhöriga. Vår ambition är att försöka kunna tillmötesgå alla individuella preferenser när det gäller tilläggstjänster.

Se nedan exempel på tjänster vi erbjuder.

  • Möblerad lägenhet – Det finns möjlighet att flytta in i en fullt eller delvis möblerad lägenhet. Boka gärna en visning för att komma och titta på vår fina visningslägenhet.
  • ”Engagemang per timma” – Där man kan ta hjälp av personal för att genomföra aktiviteter eller tjänster utanför de vanliga ramarna.

Från 1/7-21 ökar valfriheten i Göteborg

Den 5 november klubbade kommunfullmäktige igenom 2021 års budget för Göteborg. I budgeten ingick en ändring som ökar valfriheten för dig med biståndsbeslut om äldreboende, som lyder följande:

”I dag är möjligheten för äldre att välja boende begränsat på så sätt att stadens äldre inte kan välja någon av de upphandlande äldreboenden innan de boenden som staden driver i egen regi är fyllda. För att ge de äldre ökad valfrihet ska begränsningen tas bort och det ska vara möjligt att fritt välja bland de boenden som finns tillgängliga.”

(Vill du läsa mer, vänligen besök sidan här)

Bo hos oss

Hur du går till väga för att få plats på något av våra boenden

1. Kontakta din kommun

Man behöver ett biståndsbeslut för att få en plats på något av AvAstas boenden. Detta får man genom att prata med en biståndshandläggare från kommunen.

2. Träffa din handläggare

Boka en tid med din biståndshandläggare för att diskutera dina önskemål och behov. Handläggaren kan hjälpa dig att fylla i en ansökan.

3. Välj AvAsta

När ansökan har beviljats kan du kontakta oss för att se vilket av våra boenden som hade passat för dig.